Istnieją poważne schodzenia pokarmowe, przez które organizm w ogóle nie przyswaja glutenu, czyli białek popularnych zbóż. Spożywanie pieczywa lub wypieków zawierających gluten może skończyć się dla chorego poważnymi powikłaniami. Na szczęście istnieje żywność bezglutenowa, którą można zastąpić tradycyjnie przygotowywane jedzenie. Firma Saluteo z Żywca zajmuje się sprzedażą chleba, bułek, mąki, makaronów i słodyczy dla osób chorych na celiakię. Jest to żywność bezglutenowa najwyższej jakości, zawierająca wszystkie konieczne dla rozwoju organizmu mikroelementy. Można jeść smacznie bez obaw o zdrowie!

Kiedy bycie ojcem nie jest oczywiste
Prawda jest taka, że mężczyźni nie mają pewności czy są ojcami dziecka. Nie mniej jednak w szczęśliwych związkach zakłada się, że tak właśnie jest. Co jednak zrobić, kiedy mężczyzna nie do końca ma pew...